+

Klopsiki

Sos

  • Sos biały podstawowy 850 ml
  • Śmietanka 18% 40 ml
  • Koperek posiekany 20 g
  • Ziemniaki 2000 g
  • Mieszanka warzyw 1200 g
  1. Klopsiki

    • Mięso połącz z bazą do mięsa mielonego i zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
    • Ponownie wymieszaj i uformuj 20 klopsików.
    • Klopsiki wyłóż na blachę G/N i paruj w piecu konwekcyjnym (jeżeli nie masz pieca, ugotuj klopsiki w wywarze).
  2. Sos

    • Do gorącego białego sosu podstawowego dodaj śmietankę i koperek. Wymieszaj i dopraw do smaku.
    • Podawaj z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.