+

Pulpeciki

Sos

  1. Pulpeciki

    • Mięso mielone wymieszaj ze wszystkimi składnikami, dopraw solą i zagnieć pulpeciki.
    • Pulpeciki obsmaż na tłuszczu lub we frytkownicy w temperaturze 170°C.
  2. Sos

    • Czerwoną pastę curry podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, zalej wodą, dodaj mleczko kokosowe i gotuj na wolnym ogniu.
    • Następnie dodaj cukier, sok z limonki i posól do smaku.
    • Gdy sos będzie gotowy dodaj bakłażana i pulpeciki. Gotuj przez chwilę.
    • Na koniec posyp posiekaną cebulą dymką i pokrojoną papryczką chili.
  3. Podanie

    • Podawaj z ryżem jaśminowym.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.