Pulled pork
Po upieczeniu i poszarpaniu mięsa ważne jest dodanie sosu BBQ oraz smaku od pieczenia. Nadadzą one soczystości i spotęgują smak kanapki.

Składniki
Pulled pork
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Woda
/l
4.0 l
0%
Sól
/g
45.0 g
0%
Peklosól
/g
45.0 g
0%
Cukier
/g
40.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/ml
100.0 ml
0%
Łopatka wieprzowa
/kg
3.0 kg
0%
Przyprawa
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
40.0 g
0%

Cukier brązowy
/g
12.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
5.0 g
0%
Kmin rzymski
/g
3.0 g
0%
Czosnek mielony
/g
2.0 g
0%
Podanie
Sos BBQ
/g
200.0 g
0%
Bułki do burgerów
/cu
20.0 cu
0%
Ogórki kiszone
/g
300.0 g
0%
Rukola
/g
50.0 g
0%
Sałatka Coleslaw 500 G
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Woda 4.0 l
-
Sól 45.0 g
-
Peklosól 45.0 g
-
Cukier 40.0 g
-
Ocet jabłkowy 100.0 ml
-
Łopatka wieprzowa 3.0 kg
Przyprawa
-
Cukier brązowy 12.0 g
-
Pieprz czarny 5.0 g
-
Kmin rzymski 3.0 g
-
Czosnek mielony 2.0 g
Podanie
-
Sos BBQ 200.0 g
-
Bułki do burgerów 20.0 cu
-
Ogórki kiszone 300.0 g
-
Rukola 50.0 g
-
Sałatka Coleslaw 500 G
-
Mięso
- Wodę wymieszaj z solą, solą peklową, cukrem i octem. Następnie włóż do niej łopatkę wieprzową i pozostaw na 24 godziny.
- Wyjmij mięso, umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
-
Przyprawa
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
- Łopatkę wieprzową posyp z każdej strony przygotowaną mieszanką.
-
Podanie
- Łopatkę wędź w piecu konwekcyjnym przez 4 godziny w temperaturze 70⁰C. Następnie piecz pod przykryciem w temperaturze 100⁰C do momentu, aż mięso będzie bardzo kruche.
- Przy pomocy widelca porozdzielaj włókna mięsa.