+

Mięso

  • Woda 4.0 l
  • Sól 45.0 g
  • Peklosól 45.0 g
  • Cukier 40.0 g
  • Ocet jabłkowy 100.0 ml
  • Łopatka wieprzowa 3.0 kg

Przyprawa

Podanie

  • Sos BBQ 200.0 g
  • Bułki do burgerów 20.0 cu
  • Ogórki kiszone 300.0 g
  • Rukola 50.0 g
  • Sałatka Coleslaw 500 g
  1. Mięso

    • Wodę wymieszaj z solą, solą peklową, cukrem i octem. Następnie włóż do niej łopatkę wieprzową i pozostaw na 24 godziny.
    • Wyjmij mięso, umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Przyprawa

    • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
    • Łopatkę wieprzową posyp z każdej strony przygotowaną mieszanką.
  3. Podanie

    • Łopatkę wędź w piecu konwekcyjnym przez 4 godziny w temperaturze 70⁰C. Następnie piecz pod przykryciem w temperaturze 100⁰C do momentu, aż mięso będzie bardzo kruche.
    • Przy pomocy widelca porozdzielaj włókna mięsa.