+

Mięso

  • Woda 4 l
  • Sól 45 g
  • Peklosól 45 g
  • Cukier 40 g
  • Ocet jabłkowy 100 ml
  • Łopatka wieprzowa 3 kg

Przyprawa

Podanie

  • Sos BBQ 200 g
  • Bułki do burgerów 20 cu
  • Ogórki kiszone 300 g
  • Rukola 50 g
  • Sałatka Coleslaw 500 g
  1. Mięso

    • Wodę wymieszaj z solą, solą peklową, cukrem i octem. Następnie włóż do niej łopatkę wieprzową i pozostaw na 24 godziny.
    • Wyjmij mięso, umyj i osusz ręcznikiem papierowym.

  2. Przyprawa

    • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
    • Łopatkę wieprzową posyp z każdej strony przygotowaną mieszanką.
  3. Podanie

    • Łopatkę wędź w piecu konwekcyjnym przez 4 godziny w temperaturze 70⁰C. Następnie piecz pod przykryciem w temperaturze 100⁰C do momentu, aż mięso będzie bardzo kruche.
    • Przy pomocy widelca porozdzielaj włókna mięsa.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.