Przegrzebki z konfiturą pomidorową i pudrem ogórkowym
Ta wykwintna przystawka to połączenie delikatności przegrzebka, wytrawności konfitury i świeżości ogórka. Pamiętaj, by puder z ogórka podać bezpośrednio przed serwisem.

Składniki
Przegrzebki z konfiturą pomidorową i pudrem ogórkowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przegrzebki
Przegrzebki
/cu
10.0 cu
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
Sól Morska, Pieprz Czarny Swieżo Mielony Do Smaku
/
0.0
0%
Konfitura pomidorowa
Oliwa z oliwek
/ml
0.0 ml
0%
Pomidory
/kg
1.0 kg
0%
Szalotka
/g
70.0 g
0%
Chili
/g
0.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/ml
0.0 ml
0%
Cukier
/g
0.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Pomarańcza
/cu
2.0 cu
0%
Puder ogórkowy
Ogórek zielony
/g
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przegrzebki
-
Przegrzebki 10.0 cu
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Sól Morska, Pieprz Czarny Swieżo Mielony Do Smaku
Konfitura pomidorowa
-
Oliwa z oliwek
-
Pomidory 1.0 kg
-
Szalotka 70.0 g
-
Chili
-
Ocet jabłkowy
-
Cukier
-
Sól
-
Pomarańcza 2.0 cu
Puder ogórkowy
-
Ogórek zielony 300.0 g
-
Przegrzebki
- Przegrzebki dokładnie osusz, przypraw solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
- Pozostaw do momentu smażenia.
-
Konfitura pomidorowa
- Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Filety pomidorowe pokrój w kostkę.
- Na oliwie z oliwek zasmaż szalotkę pokrojoną w drobną kostkę, dodaj pomidory i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
- Całość zasmażaj przez chwilę, dodaj ocet jabłkowy i przyprawy, po chwili podlej sokiem z pomarańczy i redukuj na wolnym ogniu do konsystencji gęstej pulpy.
-
Puder ogórkowy
- Ogórka obierz, usuń z niego gniazda nasienne, pokrój w dużą kostkę i zamroź.
-
Podanie
- Przegrzebki smaż na silnym ogniu z obu stron.
- Podawaj z konfiturą z pomidorów i chipsem z szalotki.
- Tuż przed podaniem zmiksuj ogórka i delikatnie posyp nim danie.