+

Przegrzebki

Konfitura pomidorowa

  • Oliwa z oliwek
  • Pomidory 1 kg
  • Szalotka 70 g
  • Chili
  • Ocet jabłkowy
  • Cukier
  • Sól
  • Pomarańcza 2 cu

Puder ogórkowy

  • Ogórek zielony 300 g
  • Sól
  1. Przegrzebki

    • Przegrzebki dokładnie osusz, przypraw solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    • Pozostaw do momentu smażenia.
  2. Konfitura pomidorowa

    • Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Filety pomidorowe pokrój w kostkę.
    • Na oliwie z oliwek zasmaż szalotkę pokrojoną w drobną kostkę, dodaj pomidory i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
    • Całość zasmażaj przez chwilę, dodaj ocet jabłkowy i przyprawy, po chwili podlej sokiem z pomarańczy i redukuj na wolnym ogniu do konsystencji gęstej pulpy.
  3. Puder ogórkowy

    • Ogórka obierz, usuń z niego gniazda nasienne, pokrój w dużą kostkę i zamroź.
  4. Podanie

    • Przegrzebki smaż na silnym ogniu z obu stron.
    • Podawaj z konfiturą z pomidorów i chipsem z szalotki.
    • Tuż przed podaniem zmiksuj ogórka i delikatnie posyp nim danie.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.