Menu

Składniki

+

Porchetta

Salsa

Ziemniaki

  • Ziemniaki młode 1.8 kg
  • Masło 100.0 g
  • Koperek świeży 30.0 g
  • Szczypior 30.0 g

Step 4

  • Szparagi zielone 800.0 g
  • Masło 80.0 g
  • Sól
  • Cukier
  • Bataty 500.0 g
  • Czosnek 30.0 g
  • Pieprz biały mielony
  • Śmietanka 30% 70.0 ml
  • Masło 70.0 g

Koper włoski


Aromat i smak salsy podkręciłem Sosem sałatkowym ogrodowym Knorr Professional. Dzięki temu stała się jeszcze bardziej orzeźwiająca i świeża, idealnie dopełniając mięsne danie.

...

Przygotowanie

  1. Porchetta

    • Boczek rozetnij na płasko na pół, nie docinając do końca, aby powstał jeden płat mięsa po rozłożeniu. 
    • Nasiona kopru, ziarna kolendry, czosnek, chili i skórkę z cytryny rozetrzyj z olejem w moździerzu.
    • Na desce rozłóż boczek skórą do dołu i posyp Marynatą, rozdrobnionymi przyprawami oraz kawałkami rozmarynu. 
    • Zwiń go w rulon, zesznuruj jak roladę i przełóż na blachę G/N. Dodaj pokrojoną szalotkę oraz koper włoski. Roladę piecz najpierw przez 2 godz. zakrytą folią aluminiową w temp. 175°C, a następnie ok. 30 min bez przykrycia.
  2. Salsa

    • Zmiksuj składniki salsy i przypraw Sosem ogrodowym.
  3. Ziemniaki

    • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Podawaj z masłem posypane koperkiem i szczypiorkiem.
  4. Step 4

    • Szparagi zblanszuj, a przed podaniem podsmaż na maśle. Dopraw solą i cukrem.
    • Słodkie ziemniaki piecz w piecu z czosnkiem ok. 30 min w temp. 180°C. 
    • Obierz i zmiksuj z masłem oraz śmietanką. Dopraw do smaku
  5. Koper włoski

    • Koper i rzodkiewkę pokrój. Przypraw Sosem ogrodowym i oliwą.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza