Policzki wieprzowe z czekoladową nutą z gnocchi
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem sosów pieczeniowych Knorr!

Składniki
Policzki wieprzowe z czekoladową nutą z gnocchi
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł663.36
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/g
120.0 g
0%

Woda
/l
1.5 l
0%
Policzki wieprzowe
/kg
1.2 kg
0%
Sól
/g
15.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
3.0 g
0%

Rozmaryn świeży
/g
4.0 g
0%
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Cebula
/g
60.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Porto
/ml
400.0 ml
0%
Liść laurowy
/g
1.0 g
0%
Czekolada gorzka
/g
400.0 g
0%
Gnocchi (kluski ziemniaczane) Knorr 12 kg
/g
800.0 g
0%

Masło
/g
40.0 g
0%
Sól
/g
3.0 g
0%
Tymianek świeży
/g
3.0 g
0%
Dynia piżmowa
/g
250.0 g
0%
Ocet winny biały
/ml
30.0 ml
0%
Miód
/g
30.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Woda 1.5 l
-
Policzki wieprzowe 1.2 kg
-
Sól 15.0 g
-
Rozmaryn świeży 4.0 g
-
Olej 60.0 ml
-
Cebula 60.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Porto 400.0 ml
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Czekolada gorzka 400.0 g
-
Masło 40.0 g
-
Sól 3.0 g
-
Tymianek świeży 3.0 g
-
Dynia piżmowa 250.0 g
-
Ocet winny biały 30.0 ml
-
Miód 30.0 g
-
Wykonanie
- Sos pieczeniowy połącz z wodą i zagotuj.
- Policzki przypraw solą, pieprzem, rozmarynem, obsmaż na patelni i przełóż do sosu pieczeniowego.
- Na patelni od policzków podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj liść laurowy, wlej wino, redukuj przez chwilę i dodaj do sosu. Garnek przykryj i duś.
- Miękkie policzki wyjmij, sos przecedź i połącz z kawałkami czekolady, mieszaj do rozpuszczenia.
- Dynię obierz i pokrój na krajalnicy w długie paski. Przełóż do worka, dodaj ocet i miód, zamknij i skompresuj w wakum.
- Gnocchi ugotuj w osolonej wodzie i obsmaż na maśle z tymiankiem.- Policzki podawaj z sosem, obsmażonymi gnocchi i rulonikami z dyni.