+

Wywar/policzki

Sos veloute

  • Masło 50.0 g
  • Mąka 50.0 g
  • Wywar od gotowania policzków 500.0 ml
  • Śmietanka 30% 100.0 ml
  • Sól do smaku

Bób

Podanie

  • Sakiewki z ricottą i rukolą 800.0 g
  • Cebula czerwona, piklowna 150.0 g
  • Kiełki groszku
  1. Wywar/policzki

    • Z podanych składników przygotuj wywar i ugotuj w nim policzki.
  2. Sos veloute

    • Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem z gotowania policzków i gotuj około 2 minut.
    • Następnie wlej śmietankę, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Bób

    • Do rozpuszczonego masła dodaj bób, miętę i Esencję bulionu warzywnego.
    • Podgrzej i odstaw.
  4. Podanie

    • Sakiewki ugotuj w osolonej wodzie, ułóż na talerzu z policzkami polanymi sosem, bobem, piklowaną cebulą i kiełkami groszku.