+

Wywar/policzki

Sos veloute

  • Masło 50 g
  • Mąka 50 g
  • Wywar od gotowania policzków 500 ml
  • Śmietanka 30% 100 ml
  • Sól do smaku

Bób

Podanie

  • Sakiewki z ricottą i rukolą 800 g
  • Cebula czerwona, piklowna 150 g
  • Kiełki groszku
  1. Wywar/policzki

    • Z podanych składników przygotuj wywar i ugotuj w nim policzki.

  2. Sos veloute

    • Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem z gotowania policzków i gotuj około 2 minut.
    • Następnie wlej śmietankę, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Bób

    • Do rozpuszczonego masła dodaj bób, miętę i Esencję bulionu warzywnego.
    • Podgrzej i odstaw.
  4. Podanie

    • Sakiewki ugotuj w osolonej wodzie, ułóż na talerzu z policzkami polanymi sosem, bobem, piklowaną cebulą i kiełkami groszku.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto