Policzki wieprzowe w panko z chrzanowo-cytrynową mizerią, moskolami i sosem czarnym polskim

Składniki
Policzki wieprzowe w panko z chrzanowo-cytrynową mizerią, moskolami i sosem czarnym polskim
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł65.39
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
WYWAR
Woda
/l
2.0 l
0%
Cebula
/kg
0.2 kg
0%
Seler
/kg
0.3 kg
0%
Marchew
/kg
0.2 kg
0%
Liść laurowy
/g
2.0 g
0%
Ziele angielskie
/g
2.0 g
0%
Rosół wołowy Knorr Professional 1 kg
/g
20.0 g
0%

POLICZKI
Policzki wieprzowe
/kg
2.0 kg
0%
MOSKOLE
Ziemniaki
/kg
1.0 kg
0%
Cebula
/kg
0.2 kg
0%
Masło
/g
20.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
10.0 g
0%
Jajko
/szt.
1.0 szt.
0%
Sól
/g
2.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
MIZERIA
Ogórek zielony
/kg
2.0 kg
0%
Jogurt naturalny
/kg
0.6 kg
0%
Chrzan świeży
/g
50.0 g
0%
Sok z cytryny
/l
0.1 l
0%
Olej lniany
/ml
20.0 ml
0%
Sól, płatki do smaku
/g
30.0 g
0%
Pieprz czarny młotkowany
/g
10.0 g
0%
PANIERKA
Jajko
/szt.
3.0 szt.
0%
Mąka
/kg
0.1 kg
0%
Panierka panko
/kg
0.5 kg
0%
SOS CZARNY POLSKI
Wywar od gotowania policzków
/l
1.0 l
0%
Bakalie mix
/kg
0.3 kg
0%
Miód
/g
50.0 g
0%
Imbir, plastry
/g
20.0 g
0%
Kawa inka
/g
10.0 g
0%
Pieprz czarny młotkowany
/g
5.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
WYWAR
-
Woda 2.0 l
-
Cebula 0.2 kg
-
Seler 0.3 kg
-
Marchew 0.2 kg
-
Liść laurowy 2.0 g
-
Ziele angielskie 2.0 g
POLICZKI
-
Policzki wieprzowe 2.0 kg
MOSKOLE
-
Ziemniaki 1.0 kg
-
Cebula 0.2 kg
-
Masło 20.0 g
-
Mąka pszenna 10.0 g
-
Jajko 1.0 szt.
-
Sól 2.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
MIZERIA
-
Ogórek zielony 2.0 kg
-
Jogurt naturalny 0.6 kg
-
Chrzan świeży 50.0 g
-
Sok z cytryny 0.1 l
-
Olej lniany 20.0 ml
-
Sól, płatki do smaku 30.0 g
-
Pieprz czarny młotkowany 10.0 g
PANIERKA
-
Jajko 3.0 szt.
-
Mąka 0.1 kg
-
Panierka panko 0.5 kg
SOS CZARNY POLSKI
-
Wywar od gotowania policzków 1.0 l
-
Bakalie mix 0.3 kg
-
Miód 50.0 g
-
Imbir, plastry 20.0 g
-
Kawa inka 10.0 g
-
Pieprz czarny młotkowany 5.0 g
-
WYWAR
- Przygotuj wywar i ugotuj w nim oczyszczone policzki do miękkości. Policzki wystudź w wywarze.
-
POLICZKI
- Wystudzone policzki obtocz w mące, jajku, panko i usmaż na złoty kolor.
-
MOSKOLE
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz i przeciśnij przez praskę.
- Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na maśle i dodaj z pozostałymi składnikami do ziemniaków.
- Wyrób ciasto na jednolitą masę, uformuj placuszki i usmaż na suchej patelni.
-
MIZERIA
- Ogórki pokrój na krajalnicy w długie paski.
- Jogurt wymieszaj z tartym chrzanem i sokiem z cytryny.
- Na talerzu ułóż jogurt, paski ogórków, skrop olejem lnianym i dopraw płatkami soli i pieprzem.
-
PANIERKA
- Policzki, posypane startym chrzanem, podawaj na sosie z moskolami, z mizerią. Udekoruj oregano.
- Policzki, posypane startym chrzanem, podawaj na sosie z moskolami, z mizerią. Udekoruj oregano.
-
SOS CZARNY POLSKI
- Do wywaru dodaj wszystkie składniki sosu i gotuj do zredukowania o 40% objętości.
- Sos przecedź przez gęste sito.