+

Przygotowanie mięsa

Sos

Dodatki

  • Ziemniaki (małe obrane) 1000 g
  • Masło 30 g
  • Marchew, baby 20 cu
  • Groszek cukrowy 30 cu
  • Rzodkiewka 2 cu
  • Szczawik czerwony do dekoracji
  1. Przygotowanie mięsa

    • Cydr, Ramę Cremefine, sól i cukier dobrze wymieszaj.
    • Polędwiczki i zalewę włóż do worków włóż polędwiczki, zalewę i zamknij w wakum.
    • Mięso wstaw do lodówki na 12 godz.
    • Następnie przełóż do cyrkulatora nagrzanego do temp. 66°C na 2 godziny. Worki z mięsem wystudź w zimnej wodzie.
    • Mięso wyjmij z worków i obsmaż ze wszystkich stron, pokrój.
  2. Sos

    • W rondlu zeszklij por, dodaj wino i redukuj przez chwilę, następnie wlej wodę i duś do miękkości, zmiksuj na gładką masę lub przecedź.
    • Następnie dodaj Redukcje drobiową, Ramę Cremefine i sok z cytryny, wymieszaj i gotuj do uzyskania żądanej konsystencji.
    • Sos zestaw z palnika, dodaj pokrojone masło, wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Dodatki

    • Warzywa zblanszuj, zeszklij i dopraw.
    • Z obranych ziemniaków wykrój walce, ugotuj na parze i obsmaż.
    • Polędwiczki podawaj na sosie z warzywami i dodatkami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.