+

Polędwiczka:

  • Polędwica wieprzowa 1000 g
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny do smaku

Farsz grzybowy z kurczakiem:

Puree z pasternaku:

Sos grzybowy:

Dodatki:

  • Kapusta biała 1200 g
  • Borowiki (małe) 150 g
  • kiełki groszku cukrowego 30 cu
  1. Polędwiczka:

    • Polędwiczkę natnij ostrym nożem, tworząc prostokąt i dopraw

  2. Farsz grzybowy z kurczakiem:

    • Cebulę zeszklij, podaj drobno pokrojone podgrzybki i zasmażaj, dopraw do smaku i odstaw do wystygnięcia.
    • Zmielony filet z kurczaka zmiksuj z Ramą Cremefine, dodaj grzyby i natkę, wymieszaj i dopraw.
    • Na rozkrojone w prostokąt polędwiczki nałóż farsz i zwiń w rulon. Obtocz w pieprzu kolorowym i zawiń w folie aluminiową.
    • Wstaw do pieca o temp 90⁰C z sondą ustawioną na 68⁰C.
  3. Puree z pasternaku:

    • Umyty pasternak nakłuj widelcem i wstaw do pieca na pieczenie w temp.150⁰C do miękkości.
    • Następnie obierz i zmiksuj na puree z dodatkiem Ramy Cremefine i masła, dopraw do smaku.
  4. Sos grzybowy:

    • Sos wymieszaj w ciepłej wodzie, zagotuj, dodaj pokrojone masło, zredukowane do połowy wino i Ramę Cremefine, dopraw.
  5. Dodatki:

    • Kapustę pokrój na 10 części, paruj w piecu prze 5 minut i zgrilluj z dwóch stron.
    • Borowiki przekrój na połówki i obsmaż.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.