1. Mięso

    • Polędwiczki pokrój na porcje, natrzyj Primerbą i Marynatą, zawiń ciasno w folię spożywczą, włóż do worka i zwakumuj.
    • Włóż do cyrkulatora temperatura 63⁰C na 60 minut.

  2. Posypka ziołowa

    • Składniki posypki ziołowej zmiksuj do konsystencji piasku.
  3. Emulsja do polędwiczek

    • Redukcje wołową wymieszaj z gorącą wodą i gotuj do konsystencji emulsji, dodaj sos BBQ i musztardę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę, przecedź.
  4. Puree

    • Tomato Pronto zmiksuj, podgrzej do temperatury około 80 - 85⁰C.
    • Następnie dodaj Primerbę i mieszając dodaj Puree ziemniaczane, dopraw do smaku.

  5. Polędwiczki

    • Polędwiczki wyjmij z worka i osusz.
    • Obsmaż dookoła, posmaruj odparowaną Redukcją i obtocz w posypce ziołowej.
  6. Podanie

    • Podawaj na ziemniaczano – pomidorowym puree, grillowanym kalafiorem i karmelizowanymi szalotkami.
+