+

Solanka

  • Woda 2 l
  • Sól 200 g
  • Cukier 100 g
  • Polędwica z dorsza bez skóry 1.8 kg

Sos

Ryba

Sałatka z pomidorów

  1. Solanka

    Przygotuj solankę i włóż do niej dorsza na 10 minut. Następnie rybę odsącz, opłucz i osusz.
  2. Sos

    Przygotuj sos. Na Ramie Culinesse zeszklij pokrojoną w kostkę szalotkę i plasterki czosnku, dodaj Tomato Pronto, koper pokrojony w półplasterki i brandy. Całość flambiruj. Podlej wodą gazowaną, dodaj Fond z owoców morza i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Całość zmiksuj, wlej Ramę 15%, zredukuj do konsystencji sosu i przypraw pieprzem.
  3. Ryba

    Rybę posmaruj Ramą Culinesse, posyp pieprzem i gotuj na parze w 58°C przez 12 minut.
  4. Sałatka z pomidorów

    Na oliwie przesmaż połówki pomidorów, dodaj Primerbę bazyliową i czosnkową oraz sok z cytryny.
    Dorsza podawaj z sosem amerykańskim i ciepłą sałatką z pomidorów.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.