+

Wykonanie:

  1. Wykonanie:

    • Rozmrożone burgery włóż pomiędzy dwa arkusze pergaminu i delikatnie rozgnieć do średnicy około 10 - 11 centymetrów.
    • Rozgrzany grill lub patelnię posmaruj olejem, ułóż rozmrożonego burgera i grilluj około 4 minut, przewracając na drugą stronę po 2 minutach.
    • Bułkę delikatnie zgrilluj od środka.
    • Dolną część bułki posmaruj majonezem, ułóż szpinak, dwa plastry pomidora i krążki cebuli oraz gorącego burgera.
    • Następnie ułóż plastry ogórka zielonego, szpinak, krążki cebuli, plastry pomidora i paprykę grillowaną, plaster ogórka konserwowego i trochę ketchupu.
    • Ułóż drugiego gorącego burgera, szpinak, paprykę grillowaną i całość przykryj górną częścią bułki posmarowaną majonezem.