1. Ciasto:

    • W wodzie z lodem i zimnym mlekiem zmiksuj drożdże, dodaj mąkę wymieszaną z solą i wyrabiaj.
    • Następnie dodaj oliwę i wyrabiaj około 20 - 25 minut aż ciasto będzie konsystencji i miękkości (poduszki ucha człowieka).
    • Ciasto przykryj i odstaw na godzinę, następnie podziel na 10 porcje o wadze około 270 gramów.
    • Uformuj kulki, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na kilkanaście godzin (kulki ciasta po uformowaniu można zamrozić).
  2. Dodatki:

    • Rozmrożonego „Jak kurczaka”TVB pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z Przyprawą do kurczaka i olejem.
    • Klopsiki przekrój na połówki.
    • „Jak Kiełbaski” TVB pokrój w plastry po skosie.
  3. Formowanie i pieczenie:

    • Z ciasta uformuj placek o średnicy około 32 cm.
    • Rozłóż porcje sosu do pizzy równo po całym placku, posyp serem, rozłóż pieczarki, Jak kurczaka TVB, poprzekrawane na pół Jak Klopsiki TVB i Jak Kiełbaski TVB, na koniec posyp cebulą.
    • Pizzę wstaw do nagrzanego pieca do pizzy o temperaturze blisko 320 - 350°C i piecz około 3 - 4 minuty.
  4. Podanie:

    • Po wyjęciu pokrój na 8 części, skrop oliwą z oliwek i posyp oregano oraz świeżo mielonym pieprzem.