Pizza Margherita

Składniki
Pizza Margherita
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.08
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto
Woda lodem
/ml
700.0 ml
0%
Mleko
/ml
200.0 ml
0%
Drożdże świeże
/g
14.0 g
0%
Mąka pszenna typ„0”
/g
1650.0 g
0%
Sól
/g
45.0 g
0%
Oliwa
/ml
100.0 ml
0%
Sos
Czosnek
/g
7.0 g
0%
Sól
/g
2.0 g
0%
Passata przetarte pomidory Knorr Professional 10kg
/ml
750.0 ml
0%

Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg
/g
1.0 g
0%
Cząber
/g
1.0 g
0%
Cukier
/g
10.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Oliwa
/ml
30.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto
-
Woda lodem 700.0 ml
-
Mleko 200.0 ml
-
Drożdże świeże 14.0 g
-
Mąka pszenna typ„0” 1650.0 g
-
Sól 45.0 g
-
Oliwa 100.0 ml
Sos
-
Czosnek 7.0 g
-
Sól 2.0 g
-
Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg 1.0 g
-
Cząber 1.0 g
-
Cukier 10.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Oliwa 30.0 ml
-
Ciasto
- W wodzie z lodem i zimnym mlekiem zmiksuj drożdże.
- Następnie dodaj mąkę wymieszaną z solą i wyrabiaj.
- Następnie dodaj oliwę i wyrabiaj około 20 - 25 minut aż ciasto będzie konsystencji i miękkości (poduszki ucha człowieka).
- Ciasto przykryj i odstaw na godzinę, następnie podziel na 10 porcje o wadze około 270 gramów. Uformuj kulki, przykryj folią spożywczą i odstaw w temperaturę około 16 – 18°C na 5 – 6 godzin.
- Z ciasta uformuj placek do wymaganego kształtu i średnicy około 32 cm.
-
Sos
- Czosnek posiekaj i utrzyj z solą.
- Do sosu dodaj pozostałe składniki i utarty czosnek, wymieszaj.
- Na koniec dodaj oliwę i ponownie wymieszaj.