Pikantny dorsz w liściach bananowca
Jeżeli nie masz liści bananowca możesz użyć kapusty, pora lub liści kukurydzy, które można zebrać w sezonie letnim i zamrozić.

Składniki
Pikantny dorsz w liściach bananowca
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Pang Gang Pikantny sos z chili i pomidorami 1 l
/ml
240.0 ml
0%

Sok pomarańczowy
/ml
130.0 ml
0%
Kolendra Do Smaku
/
0.0
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Ryba
Dorsz filet
/kg
1.5 kg
0%
Liście Bananowca Do Zawinięcia Ryby
/
0.0
0%
Dodatki
Makaron Grandine (Kuleczki) Knorr Professional 3 kg
/g
500.0 g
0%

Natka pietruszki
/pęczek
1.0 pęczek
0%
Orzechy ziemne
/g
60.0 g
0%
Kolbki mini kukurydzy
/cu
20.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata
-
Sok pomarańczowy 130.0 ml
-
Kolendra Do Smaku
-
Sól, Pieprz Do Smaku
Ryba
-
Dorsz filet 1.5 kg
-
Liście Bananowca Do Zawinięcia Ryby
Dodatki
-
Natka pietruszki 1.0 pęczek
-
Orzechy ziemne 60.0 g
-
Kolbki mini kukurydzy 20.0 cu
-
Marynata
- W naczyniu połącz Esencję bulionu rybnego z sosem Pang Gang, sokiem pomarańczowym, pokrojoną kolendrą i przyprawami.
-
Ryba
- Dorsza wyporcjuj i natrzyj przygotowaną marynatą, zwiń w liście bananowca, pozostaw w lodówce na kilka godzin do zamarynowania.
- Zawiniętą rybę grilluj lub piecz w temperaturze 160°C przez 10-15 minut.
-
Dodatki
- Makaron Grandine ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki.
- Orzeszki ziemne przyrumień na suchej patelni, przestudzone posiekaj.
- Kolby minikukurydzy grilluj.
-
Podanie
- Upieczoną rybę podawaj z orzeszkami ziemnymi oraz makaronem Grandine z pietruszką i grillowaną kukurydzą.