+

Marynata

Ryba

  • Dorsz filet 1.5 kg
  • Liście bananowca do zawinięcia ryby

Dodatki

  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Orzechy ziemne 60 g
  • Kolbki mini kukurydzy 20 cu
  1. Marynata

    • W naczyniu połącz Esencję bulionu rybnego z sosem Pang Gang, sokiem pomarańczowym, pokrojoną kolendrą i przyprawami.
  2. Ryba

    • Dorsza wyporcjuj i natrzyj przygotowaną marynatą, zwiń w liście bananowca, pozostaw w lodówce na kilka godzin do zamarynowania.
    • Zawiniętą rybę grilluj lub piecz w temperaturze 160°C przez 10-15 minut.
  3. Dodatki

    • Makaron Grandine ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszaj z drobno pokrojoną natką pietruszki.
    • Orzeszki ziemne przyrumień na suchej patelni, przestudzone posiekaj.
    • Kolby minikukurydzy grilluj.
  4. Podanie

    • Upieczoną rybę podawaj z orzeszkami ziemnymi oraz makaronem Grandine z pietruszką i grillowaną kukurydzą.