+

Skrzydełka z kurczaka

  • Skrzydełka z kurczaka 40 cu
  • Mąka pszenna 300 g
  • Mąka kukurydziana
  • Czosnek mielony 30 g
  • Pieprz czarny mielony, rozgnieciony 2 g
  • Sól 15 g

Glazura

Podanie

  • Gałązki kolendry do dekoracji
  • Papryka chili świeża 1 cu
  1. Skrzydełka z kurczaka

    • Skrzydełka oczyść i poodcinaj lotki.
    • Mąkę pszenną i kukurydzianą, czosnek, pieprz oraz sól dokładnie wymieszaj. W tak powstałej mieszance obtocz skrzydełka kurczaka.
    • Skrzydełka smaż na głębokim tłuszczu do osiągnięcia złocistego koloru (ok. 10 - 12 min.).
  2. Glazura

    • Wszystkie składniki glazury przełóż do rondla i gotuj przez chwilę.
    • Następnie zagęść skrobią kukurydzianą wymieszaną w zimnej wodzie, zagotuj i odstaw.
    • Do glazury dodaj skrzydełka i wymieszaj. Podgrzewaj ok. 1 - 2 minuty.
    • Następnie posyp sezamem.
  3. Podanie

    • Podawaj, dekorując listkami kolendry i cienko pokrojoną papryczką chili.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.