Menu

Składniki

+

Pierś z kaczki

Ravioli

Brokuły


Sos Pieprzowy Knorr Professional jest gotowy do użycia i nie rozwarstwia się po zamrożeniu, dlatego użyłem go jako farsz do pierogów. To najprostszy i najszybszy sposób.

...

Przygotowanie

  1. Pierś z kaczki

    • Oczyszczony filet z kaczki dopraw Delikatem do mięs i odstaw do lodówki na 24 godz.
    • Kaczkę obsmaż od strony skóry na patelni i przełóż do worka wakum razem z wytopionym ze skóry tłuszczem. Gotuj w temp. 62°C przez 1 godz.
    • Przed podaniem, filet obsmaż na patelni z każdej strony.
  2. Ravioli

    • Przygotuj jasne ciasto na ravioli z 5 żółtek, 300 g semoliny, 20 ml oliwy i 50 ml wody.
    • Przygotuj czarne ciasto na ravioli z 5 żółtek, 300 g semoliny, 20 ml oliwy, 50 ml wody i sepii. 
    • Rozwałkuj cienko jasne ciasto. Ułóż na nim kawałki czarnego ciasta i rozwałkuj, tworząc jednolity placek. 
    • Sos Pieprzowy rozlej do silikonowych foremek i zamroź. 
    • Z ciasta wytnij kółka i ułóż na nich zamrożony sos. Przykryj drugim kółkiem z ciasta i uformuj ravioli. Ugotuj w osolonej wodzie.
  3. Brokuły

    • Brokuły zblanszuj i dopraw Aroma Mixem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza