Pierś z kurczaka z ryżem w sosie słodko kwaśnym
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Pierś z kurczaka z ryżem w sosie słodko kwaśnym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł464.43
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Filet z kurczaka ze skórą
/kg
1.6 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
60.0 g
0%

Olej
/ml
150.0 ml
0%
Czosnek
/g
40.0 g
0%
Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/g
600.0 g
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Cukier brązowy
/g
20.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Ananas świeży, kostka
/g
600.0 g
0%
Ryż jaśminowy
/g
400.0 g
0%
Sok z limonki
/ml
50.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Filet z kurczaka ze skórą 1.6 kg
-
Olej 150.0 ml
-
Czosnek 40.0 g
-
Cukier brązowy 20.0 g
-
Ananas świeży, kostka 600.0 g
-
Ryż jaśminowy 400.0 g
-
Sok z limonki 50.0 ml
-
Wykonanie
- Piersi z kurczaka dopraw Delikatem do drobiu i obsmaż na oleju do zarumienienia (od strony skóry).
- Przełóż do pieca i piecz w temp. 180⁰C przez ok 5 -7 min.
- Na patelni zasmaż czosnek, dodaj Peperonatę, cukier, sos Sambal Manis, ananasa .
- Doprowadź do wrzenia i wymieszaj z ugotowanym ryżem, sokiem z limonki i posiekaną dymką. Podaj według uznania.