Pierś z kurczaka / pappardelle z chorizo w sosie pomidorowym
.jpg)
Składniki
Pierś z kurczaka / pappardelle z chorizo w sosie pomidorowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł632.7
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
KURCZAK
Pierś z kurczaka
/kg
1.2 kg
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
60.0 g
0%

PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM
Pappardelle All'uovo (Szeroka wstążka, makaron jajeczny) Knorr Professional 2 kg
/g
800.0 g
0%

Chorizo
/g
200.0 g
0%
Czosnek
/g
50.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
1.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Karczochy konserwowe
/g
240.0 g
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
70.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
OLEJ SZCZYPIORKOWY
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Szczypiorek
/g
40.0 g
0%
PODANIE
Rukola
/g
50.0 g
0%
Ser bursztyn
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
KURCZAK
-
Pierś z kurczaka 1.2 kg
-
Olej 80.0 ml
PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM
-
Chorizo 200.0 g
-
Czosnek 50.0 g
-
Karczochy konserwowe 240.0 g
OLEJ SZCZYPIORKOWY
-
Olej 100.0 ml
-
Szczypiorek 40.0 g
PODANIE
-
Rukola 50.0 g
-
Ser bursztyn 100.0 g
-
KURCZAK
- Mięso natrzyj olejem, dopraw Delikatem i piecz w temp. 190°C przez 15 minut.
- Przed podaniem pokrój na plastry.
-
PAPPARDELLE Z CHORIZO W SOSIE POMIDOROWYM
- Makaron ugotuj al’dente.
- Na suchej patelni zasmaż chorizo pokrojone w kostę, posiekany czosnek, dodaj Tomato Pronto i kawałki karczochów.
- Podgrzej, wymieszaj z makaronem i dopraw Esencją i Primerbą..
-
OLEJ SZCZYPIORKOWY
- Olej ze szczypiorkiem podgrzej do 50°C. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
-
PODANIE
- Na talerzu ułóż plastry kurczaka, obok makaron z sosem.
- Danie udekoruj rukolą, serem i olejem szczypiorkowym.