+

Mięso

  • Pierś z kaczki 10 cu
  • Sól morska do smaku

Buraki

  • Buraki surowe 7 cu
  • Masło 100 g
  • Tymianek suszony 2 g
  • Cukier, sól do smaku

Dressing malinowy

Sposób podania

  • Brukselka 333 g
  • Skórka z pomarańczy do dekoracji
  1. Mięso

    • Pierś z kaczki natnij, dopraw solą morską i odstaw do lodówki na minimum 12 godzin.
  2. Buraki

    • Umyte buraki ze skórką oprósz solą, cukrem i tymiankiem, polej roztopionym masłem i zawiń w folię aluminiową.
    • Piecz do miękkości w piecu nagrzanym do 170⁰C.
    • Zimne buraki obierz ze skórki i pokrój.
  3. Dressing malinowy

    • Wszystkie składniki dressingu wymieszaj i przecedź przez drobne sito aby powstał gładki sos.
  4. Sposób podania

    • Na rozgrzaną patelnię włóż kaczkę od strony skóry, smaż do pożądanego stopnia wysmażenia, dodając pod koniec masło aby mięso się zarumieniło. Przed wyporcjowaniem przełóż mięso na czysty ręcznik papierowy aby odpoczęło.
    • Na talerzu ułóż wyporcjowaną kaczkę, buraki, całość polej dressingiem malinowy i udekoruj ugotowaną brukselką i posyp skórką z pomarańczy.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.