Pieczony rostbef z grillowanymi gruszkami i kremowym dressingiem lazurowym
Zimny, pokrojony na plastry rostbef sam w sobie jest znakomitą przystawką, jednak w połączeniu z grillowaną gruszką z łatwością podbije każde podniebienie.

Składniki
Pieczony rostbef z grillowanymi gruszkami i kremowym dressingiem lazurowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Pietruszka zielona
/g
10.0 g
0%
Jogurt naturalny, gęsty
/g
150.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Hellmann's Majonez do sałatek 5 l
/g
100.0 g
0%

Ser lazur
/g
70.0 g
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
10.0 ml
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Rostbef
Rostbefoczyszczony
/g
600.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Olej
/ml
20.0 ml
0%
Zgrillowana grruszka
Gruszkaoczyszczona
/g
500.0 g
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
0.0 ml
0%
Podanie
Rukola
/g
100.0 g
0%
Ser Z Błękitną Pleśnią 200 G
/
0.0
0%
Orzechy pinii
/g
30.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Pietruszka zielona 10.0 g
-
Jogurt naturalny, gęsty 150.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 150.0 ml
-
Ser lazur 70.0 g
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Sól, Pieprz Do Smaku
Rostbef
-
Rostbefoczyszczony 600.0 g
-
Olej 20.0 ml
Zgrillowana grruszka
-
Gruszkaoczyszczona 500.0 g
-
Sok z cytryny świeży
Podanie
-
Rukola 100.0 g
-
Ser Z Błękitną Pleśnią 200 G
-
Orzechy pinii 30.0 g
-
Sos
- Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
- Sos połącz z posiekaną zieloną pietruszką
-
Rostbef
- Marynatę wymieszaj z olejem i natrzyj rostbef, odstaw na kilka godzin.
- Następnie zgrilluj rostbef ze wszystkich stron, wstaw do nagrzanego pieca z sondą na 56°C i temperaturą pieczenia 85°C.
-
Zgrillowana grruszka
- Gruszki obierz, pokrój w cząstki, wymieszaj z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, delikatnie zgrilluj.
-
Podanie
- Na talerzu ułóż plastry gorącego lub zimnego rostbefu, rukolę, gruszki, cienkie listki Roquefortu i przyrumienione orzeszki pinii.
- Całość skrop sosem lub podaj sos osobno.
- Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.