+

Sos

  • Pietruszka zielona 10 g
  • Jogurt naturalny, gęsty 150 g
  • Ser lazur 70 g
  • Sok z cytryny świeży 10 ml
  • Sól, pieprz do smaku

Rostbef

Zgrillowana grruszka

  • Gruszka oczyszczona 500 g
  • Sok z cytryny świeży

Podanie

  • Rukola 100 g
  • Ser z błękitną pleśnią 200 g
  • Orzechy pinii 30 g
  1. Sos

    • Wszystkie składniki sosu zmiksuj w blenderze kielichowym.
    • Sos połącz z posiekaną zieloną pietruszką
  2. Rostbef

    • Marynatę wymieszaj z olejem i natrzyj rostbef, odstaw na kilka godzin.
    • Następnie zgrilluj rostbef ze wszystkich stron, wstaw do nagrzanego pieca z sondą na 56°C i temperaturą pieczenia 85°C.
  3. Zgrillowana grruszka

    • Gruszki obierz, pokrój w cząstki, wymieszaj z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, delikatnie zgrilluj.
  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż plastry gorącego lub zimnego rostbefu, rukolę, gruszki, cienkie listki Roquefortu i przyrumienione orzeszki pinii.
    • Całość skrop sosem lub podaj sos osobno.
    • Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.