Pieczony rostbef/ Sambal Manis/ glony wakame/ grzyby shimei
.jpg)
Składniki
Pieczony rostbef/ Sambal Manis/ glony wakame/ grzyby shimei
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł76.43
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
PIECZONY ROSTBEF
Rostbef
/kg
1.0 kg
0%
Musztarda Dijon
/g
30.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Sól
/g
5.0 g
0%
Cukier brązowy
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
SOS SAMBAL
Pomarańcza
/g
300.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
300.0 ml
0%

Limonka
/g
50.0 g
0%
Ocet ryżowy
/ml
20.0 ml
0%
PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI
Woda
/ml
250.0 ml
0%
Ocet winny biały
/ml
100.0 ml
0%
Ziele angielskie
/g
1.0 g
0%
Liść laurowy
/g
1.0 g
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Cukier
/g
50.0 g
0%
Cebulka perłowa
/g
100.0 g
0%
Grzyby shimeji
/g
50.0 g
0%
DODATKI
Wodorosty wakame
/g
120.0 g
0%
Sezam
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
PIECZONY ROSTBEF
-
Rostbef 1.0 kg
-
Musztarda Dijon 30.0 g
-
Sól 5.0 g
-
Cukier brązowy 10.0 g
-
Olej 30.0 ml
SOS SAMBAL
-
Pomarańcza 300.0 g
-
Limonka 50.0 g
-
Ocet ryżowy 20.0 ml
PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI
-
Woda 250.0 ml
-
Ocet winny biały 100.0 ml
-
Ziele angielskie 1.0 g
-
Liść laurowy 1.0 g
-
Sól 10.0 g
-
Cukier 50.0 g
-
Cebulka perłowa 100.0 g
-
Grzyby shimeji 50.0 g
DODATKI
-
Wodorosty wakame 120.0 g
-
Sezam 10.0 g
-
PIECZONY ROSTBEF
- Rostbef oczyść z błon, nasmaruj musztardą, posyp Marynatą, solą i cukrem. Zamknij w worku wakum.
- Paruj w piecu w temp. 56°C przez 4 godziny.
- Przełóż do wody z lodem, wyjmij z worka, osusz i obsmaż na dużym ogniu.
- Schłodź w zamrażarce przez 1 godzinę i pokrój w cienkie plastry.
-
SOS SAMBAL
- Z pomarańczy obieraczką zetnij skórkę, pokrój w cienkie paski julienne, sparz wrzątkiem i dodaj do sosu Sambal Manis.
- Wyciśnij sok z pomarańczy i limonki, i razem z octem wlej do sosu, wymieszaj.
-
PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI
- Do gotującej wody dodaj ocet i przyprawy.
- Wrzuć cebulkę, gotuj kilka minut. Dodaj grzyby, zagotuj, odstaw do wystygnięcia.
-
DODATKI