Menu

Składniki

+

PIECZONY ROSTBEF

SOS SAMBAL

PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI

  • Woda 250.0 ml
  • Ocet winny biały 100.0 ml
  • Ziele angielskie 1.0 g
  • Liść laurowy 1.0 g
  • Sól 10.0 g
  • Cukier 50.0 g
  • Cebulka perłowa 100.0 g
  • Grzyby shimeji 50.0 g

DODATKI

  • Wodorosty wakame 120.0 g
  • Sezam 10.0 g

  1. PIECZONY ROSTBEF

    • Rostbef oczyść z błon, nasmaruj musztardą, posyp Marynatą, solą i cukrem. Zamknij w worku wakum. 
    • Paruj w piecu w temp. 56°C przez 4 godziny. 
    • Przełóż do wody z lodem, wyjmij z worka, osusz i obsmaż na dużym ogniu. 
    • Schłodź w zamrażarce przez 1 godzinę i pokrój w cienkie plastry.
  2. SOS SAMBAL

    • Z pomarańczy obieraczką zetnij skórkę, pokrój w cienkie paski julienne, sparz wrzątkiem i dodaj do sosu Sambal Manis.
    • Wyciśnij sok z pomarańczy i limonki, i razem z octem wlej do sosu, wymieszaj.
  3. PIKLOWANE GRZYBY I CEBULKI

    • Do gotującej wody dodaj ocet i przyprawy.
    • Wrzuć cebulkę, gotuj kilka minut. Dodaj grzyby, zagotuj, odstaw do wystygnięcia.
  4. DODATKI

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu