+

Dorsz

  • Dorsz 1500 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l
  • Sól morska (do smaku)
  • Tymianek 10 gałązek
  • Czosnek 2 ząbki

Ziemniaki

Vinaigrette

  1. Dorsz

    • Dorsza podziel na 20 równych kawałków, przypraw solą morską i usmaż na Ramie Culinesse z gałązką tymianku i rozgniecionym czosnkiem.
  2. Ziemniaki

    • Esencję bulionu rybnego połącz z wodą i zagotuj.
    • Cebulę i por pokrój w półksiężyce, delikatnie zeszklij na maśle, podlej winem.
    • Dodaj ziemniaki pokrojone w plastry i zalej bulionem rybnym.
    • Całość przełóż na blaszkę, przykryj i wstaw do pieca konwekcyjnego na funkcję gotowania.
    • Duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw do smaku Esencją Umami Knorr Professional.
  3. Vinaigrette

    • Esencję Cytrusową Knorr Professional połącz z oliwą, szczypiorkiem, drobno pokrojonym czosnkiem i pomidorami.
    • Całość delikatnie wymieszaj.
  4. Podanie

    • Ziemniaki przełóż na talerz i polej sosem od duszenia. Na ziemniakach ułóż rybę i polej przygotowanym vinaigrette pomidorowym z cytrusami.