Pieczone skrzydełka z kurczaka z sosem Teriyaki
W tym przepisie słodka i smaczna glazura sosu Teriyaki nadaje skrzydełkom kurczaka soczysty, orientalny smak, który zaskoczy Twoich gości.

Składniki
Pieczone skrzydełka z kurczaka z sosem Teriyaki
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł591.07
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przygotowanie
Skrzydełka z kurczaka
/kg
2.5 kg
0%
Trawa cytrynowa
/g
100.0 g
0%
Imbir
/g
120.0 g
0%
Miód
/g
50.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
10.0 g
0%

Papryka chili świeża
/g
5.0 g
0%
Dymka
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przygotowanie
-
Skrzydełka z kurczaka 2.5 kg
-
Trawa cytrynowa 100.0 g
-
Imbir 120.0 g
-
Miód 50.0 g
-
Papryka chili świeża 5.0 g
-
Dymka 10.0 g
-
Przygotowanie
- Trawę cytrynową i imbir drobno pokrój.
- Skrzydełka zamarynuj w marynacie z Sosu Teriyaki, imbiru, trawy cytrynowej, miodu i pieprzu. Pozostaw na minimum 2 godziny w lodówce.
- Skrzydełka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 35 minut w temperaturze 175⁰C.
- Udekoruj sosem Teriyaki, posiekaną papryczką, cebulką i prażonym sezamem.