+

Rolady

Sos

Konfitowana pietruszka

  1. Rolady

    • Polędwiczki wieprzowe natnij w górnej części, tak by powstał prostokątny płat mięsa. Delikatnie je rozbij (na grubość około 0,5 cm).
    • Przypraw Marynatą do wieprzowiny i Musztardą.
    • Na rozbitym płacie mięsa ułóż plasterki kiełbasy chorizo, sparzone liście kapusty i połówki ugotowanych na twardo jajek.
    • Całość ściśle zwiń w roladę, przypraw Marynatą do wieprzowiny i musztardą z gorczycą.
    • Dodatkowo polędwiczkę przesmaruj miodem. Zawiń w folię spożywczą, a następnie w aluminiową i ściśle uformuj, nadając kształt cukierka.
    • Piecz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 90°C przez około godzinę (czas pieczenia uzależniony jest od grubości polędwiczki).
  2. Sos

    Sos pieczeniowy połącz zwodą, dodaj smak zpieczonego mięsa, dopraw do smaku musztardą i miodem.
  3. Ryż

    • Ryż zasmaż w garnku na Ramie Culinesse, tak by zrobił się szklisty. Zalej gotującą się wodą, dodaj sól i Primerbę tymiankową.
    • Garnek przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 160°C przez około 20 minut.
  4. Konfitowana pietruszka

    • Pietruszkę oczyść, oskrob, ale nie obieraj. Obsmaż na Ramie Culinesse na złoty kolor.
    • Następnie zalej Ramą Culinesse, tak by warzywa były przykryte.
    • Przykryj pergaminem i wstaw do pieca konwekcyjnego nastawionego na temperaturę 98°C. Piecz do momentu, aż warzywa będą miękkie.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.