+

Picatta

Sos

  1. Picatta

    • Mięso pokrój na 30 kawałków, delikatnie rozbij i uformuj małe medalioniki, dopraw.
    • Jajka roztrzep, dodaj starty parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę, kotleciki obtocz w mące, następnie w jajkach z parmezanem.
    • Natychmiast wkładaj na dość dużą ilość rozgrzanego tłuszczu.
    • Po zrumienieniu dolnej strony przewróć na drugą stronę.
  2. Sos

    • Cebulę i chilli pokrój w bardzo drobną kostkę i zeszklij, dodaj pokrojony czosnek i wymieszaj.
    • Wlej wino i zredukuj o połowę.
    • Następnie dodaj Tomato Pronto i gotuj na wolnym ogniu.
    • Gdy sos zacznie nabierać właściwej gęstości, dodaj pokrojone kapary i Primerbę bazyliową.
    • Sos dopraw do smaku.
    • Usmażone mięso podawaj na sosie.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.