+

Picatta

  • Pierś indyka 1.2 kg
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Jaja 3.0 cu
  • Ser Parmezan 100.0 g
  • Mąka do obtoczenia mięsa 30.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 150.0 ml

Sos

  1. Picatta

    • Mięso pokrój na 30 kawałków, delikatnie rozbij i uformuj małe medalioniki, dopraw.• Jajka roztrzep, dodaj starty parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę, kotleciki obtocz w mące, następnie w jajkach z parmezanem.• Natychmiast wkładaj na dość dużą ilość rozgrzanego tłuszczu.• Po zrumienieniu dolnej strony przewróć na drugą stronę.
  2. Sos

    • Cebulę i chilli pokrój w bardzo drobną kostkę i zeszklij, dodaj pokrojony czosnek i wymieszaj.• Wlej wino i zredukuj o połowę.• Następnie dodaj Tomato Pronto i gotuj na wolnym ogniu.• Gdy sos zacznie nabierać właściwej gęstości, dodaj pokrojone kapary i Primerbę bazyliową.• Sos dopraw do smaku.• Usmażone mięso podawaj na sosie.