+

Picatta

  • Pierś indyka 1.2 kg
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Jaja 3 cu
  • Ser Parmezan 100 g
  • Mąka do obtoczenia mięsa 30 g

Sos

  1. Picatta

    • Mięso pokrój na 30 kawałków, delikatnie rozbij i uformuj małe medalioniki, dopraw. • Jajka roztrzep, dodaj starty parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę, kotleciki obtocz w mące, następnie w jajkach z parmezanem. • Natychmiast wkładaj na dość dużą ilość rozgrzanego tłuszczu. • Po zrumienieniu dolnej strony przewróć na drugą stronę.
  2. Sos

    • Cebulę i chilli pokrój w bardzo drobną kostkę i zeszklij, dodaj pokrojony czosnek i wymieszaj. • Wlej wino i zredukuj o połowę. • Następnie dodaj Tomato Pronto i gotuj na wolnym ogniu. • Gdy sos zacznie nabierać właściwej gęstości, dodaj pokrojone kapary i Primerbę bazyliową. • Sos dopraw do smaku. • Usmażone mięso podawaj na sosie.
+