Philadelphia Cheese Steak Sandwich
Połączenie sera, pociętej w paski wołowiny i pieczarek jest flagową kanapką Filadelfii, miasta na północno-wschodnim wybrzeżu USA.

Składniki
Philadelphia Cheese Steak Sandwich
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Rostbef(oczyszczony)
/kg
1.0 kg
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Pieczarki z cebulą
Cebula(krążki)
/g
200.0 g
0%
Pieczarki
/g
300.0 g
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sandwich
Bagietka
/cu
10.0 cu
0%
Ser Cheddar
/g
30.0 g
0%
Papryka zielona
/g
150.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Rostbef(oczyszczony) 1.0 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
Pieczarki z cebulą
-
Cebula(krążki) 200.0 g
-
Pieczarki 300.0 g
Sandwich
-
Bagietka 10.0 cu
-
Ser Cheddar 30.0 g
-
Papryka zielona 150.0 g
-
Mięso
- Rostbef lekko przymroź i potnij na bardzo cienkie płatki, usmaż na mocno rozgrzanym tłuszczu.
-
Pieczarki z cebulą
- Oddzielnie podsmaż cebulę oraz pieczarki pokrojone w plasterki i dodaj je do mięsa.
- Całość dopraw Esencją bulionu wołowego i pieprzem.
-
Sandwich
- Bagietkę obsmaż na suchej patelni, włóż mięso z podsmażonymi dodatkami. Na wierzchu kanapki poukładaj plasterki sera, włóż pod salamandrę, by ser się rozpuścił. Przykryj górną częścią pieczywa.