+

Sos

Makaron

Podanie

  • Orzechy pinii 40 g
  • Ser Parmezan 100 g
  1. Sos

    • Szalotkę pokrój w piórka i zeszklij na maśle razem z posiekanym czosnkiem.
    • Dodaj wypłukany szpinak i smaż, aż zmniejszy swoją objętość.
    • Następnie zalej Ramą Cremefine Profi 15%, zagotuj i zdejmij z palnika.
    • Po chwili dodaj ricottę i mieszaj do rozpuszczenia sera, dopraw do smaku gałką muszkatołową
  2. Makaron

    • Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź, nie płucz w zimnej wodzie.
    • Do sosu dodaj makaron i wymieszaj.
  3. Podanie

    • Podawaj w głębokich talerzach, posypując tartym parmezanem i przyrumienionymi orzeszkami pinii.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.