Penne w oliwnym sosie pesto z dodatkiem zielonych warzyw i czarną soczewicą
Czarna soczewica znakomicie przełamie zieloną kolorystykę dania i wzbogaci je nie tylko smakowo, ale także wizualnie. Potrawa ta idealnie sprawdzi się w bufecie i będzie pełnowartościową propozycją dla wegetarian oraz klientów ceniących sobie kuchnię Fit.

Składniki
Penne w oliwnym sosie pesto z dodatkiem zielonych warzyw i czarną soczewicą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Penne
Makaron Penne (Rurki) Knorr Professional 3kg
/kg
0.7 kg
0%

Soczewicaczarna
/kg
0.2 kg
0%
Cukinia
/kg
0.5 kg
0%
Groszek cukrowy
/kg
0.3 kg
0%
Brokuły
/kg
0.5 kg
0%
Cebula
/kg
0.2 kg
0%
Czosnek
/kg
0.0 kg
0%
Oliwa
/l
0.1 l
0%
Pieprz czarnyDo smaku
/g
0.0 g
0%
Pietruszka zielona
/paczek
1.0 paczek
0%
Knorr Professional Primerba pesto 0,34 kg
/kg
0.1 kg
0%

Podanie
Ser Parmezan tarty
/kg
0.1 kg
0%
Skórki Pomidora Do Dekoracji
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Penne
-
Soczewicaczarna 0.2 kg
-
Cukinia 0.5 kg
-
Groszek cukrowy 0.3 kg
-
Brokuły 0.5 kg
-
Cebula 0.2 kg
-
Czosnek
-
Oliwa 0.1 l
-
Pieprz czarnyDo smaku
-
Pietruszka zielona 1.0 paczek
Podanie
-
Ser Parmezan tarty 0.1 kg
-
Skórki Pomidora Do Dekoracji
-
Penne
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- Czarną soczewicę ugotuj oddzielnie.
- Cukinię oczyść i pokrój w dużą kostkę.
- Groszek i brokuły oczyść, podziel na mniejsze części i zblanszuj.
- Cebulę pokrój w grube piórka, zasmaż razem z plasterkami czosnku na części oliwy z oliwek, dodaj cukinię, a po chwili groszek i brokuły. Zasmażone składniki wymieszaj z soczewicą i makaronem.
- Całość dopraw pieprzem i natką pietruszki zmiksowaną z Primerbą pesto oraz pozostałą częścią oliwy z oliwek.
-
Podanie
- Porcje makaronu posyp tartym parmezanem.
- Udekoruj skórkami pomidora.