+

Penne

  • Soczewicaczarna 0.2 kg
  • Cukinia 0.5 kg
  • Groszek cukrowy 0.3 kg
  • Brokuły 0.5 kg
  • Cebula 0.2 kg
  • Czosnek
  • Oliwa 0.1 l
  • Pieprz czarnyDo smaku
  • Pietruszka zielona 1 paczek

Podanie

  • Ser Parmezan tarty 0.1 kg
  • Skórki pomidora Do dekoracji
  1. Penne

    • Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
    • Czarną soczewicę ugotuj oddzielnie.
    • Cukinię oczyść i pokrój w dużą kostkę.
    • Groszek i brokuły oczyść, podziel na mniejsze części i zblanszuj.
    • Cebulę pokrój w grube piórka, zasmaż razem z plasterkami czosnku na części oliwy z oliwek, dodaj cukinię, a po chwili groszek i brokuły. Zasmażone składniki wymieszaj z soczewicą i makaronem.
    • Całość dopraw pieprzem i natką pietruszki zmiksowaną z Primerbą pesto oraz pozostałą częścią oliwy z oliwek.
  2. Podanie

    • Porcje makaronu posyp tartym parmezanem.
    • Udekoruj skórkami pomidora.

+