Penne Carbonara
Smaczna propozycja inspirowana włoskim klasykiem.

Składniki
Penne Carbonara
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Makaron Penne (Rurki) Knorr Professional 3kg
/g
1800.0 g
0%

Sos biały podstawowy
/ml
900.0 ml
0%
Ser topiony
/g
50.0 g
0%
Żółtka
/cu
2.0 cu
0%
Śmietanka 18%
/ml
40.0 ml
0%
Wędzony filet z kurczaka
/g
300.0 g
0%
Szczypiorek, posiekany
/g
10.0 g
0%
Ser Parmezan tarty
/g
30.0 g
0%
Surówka z marchewki z otrębami
/g
1000.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Sos biały podstawowy 900.0 ml
-
Ser topiony 50.0 g
-
Żółtka 2.0 cu
-
Śmietanka 18% 40.0 ml
-
Wędzony filet z kurczaka 300.0 g
-
Szczypiorek, posiekany 10.0 g
-
Ser Parmezan tarty 30.0 g
-
Surówka z marchewki z otrębami 1000.0 g
-
Wykonanie
- Do gorącego białego sosu podstawowego dodaj ser topiony i mieszaj do rozpuszczenia. Zagotuj i odstaw.
- Żółtka wymieszaj ze śmietanką, zahartuj i dodaj do sosu.
- Następnie dodaj pokrojone filety z kurczaka i szczypiorek.
- Całość dopraw do smaku.
- Gorący makaron penne polej sosem i posyp parmezanem.
- Podawaj z surówką z marchewki