Pasztet z soczewicy i pomidorów
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem past ziołowych Primerba Knorr Professional!

Składniki
Pasztet z soczewicy i pomidorów
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł291.94
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Pasztet:
Soczewica czerwona
/g
250.0 g
0%
Ziele angielskie, roztarte
/szt.
4.0 szt.
0%
Liść laurowy, pokruszony
/szt.
2.0 szt.
0%
Olej (do smażenia)
/l
0.0 l
0%
Marchew, obrana
/g
150.0 g
0%
Seler, obrany
/g
60.0 g
0%
Pietruszka, korzeń obrana
/g
60.0 g
0%
Czosnek, plasterki
/ząbki
3.0 ząbki
0%
Knorr Professional Primerba z pieczonej cebuli 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
120.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Pieprz czarny mielony, sól
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Jaja
/szt.
4.0 szt.
0%
Piklowane warzywa:
Marchew, pietruszka korzeń, cebula czerwona, rzodkiewki, dynia
/g
600.0 g
0%
Marynata do warzyw:
Ocet winny biały
/ml
250.0 ml
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Cukier
/g
280.0 g
0%
Sól
/g
60.0 g
0%
Ziele angielskie, rozgniecione
/szt.
8.0 szt.
0%
Liść laurowy, pokruszony
/szt.
2.0 szt.
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Dresing marchewkowy z ziołami:
Hellmann's Majonez do sałatek 5 l
/g
200.0 g
0%

Sok z marchwi
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba włoska 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Pasztet:
-
Soczewica czerwona 250.0 g
-
Ziele angielskie, roztarte 4.0 szt.
-
Liść laurowy, pokruszony 2.0 szt.
-
Olej (do smażenia)
-
Marchew, obrana 150.0 g
-
Seler, obrany 60.0 g
-
Pietruszka, korzeń obrana 60.0 g
-
Czosnek, plasterki 3.0 ząbki
-
Pieprz czarny mielony, sól
-
Jaja 4.0 szt.
Piklowane warzywa:
-
Marchew, pietruszka korzeń, cebula czerwona, rzodkiewki, dynia 600.0 g
Marynata do warzyw:
-
Ocet winny biały 250.0 ml
-
Woda 1.0 l
-
Cukier 280.0 g
-
Sól 60.0 g
-
Ziele angielskie, rozgniecione 8.0 szt.
-
Liść laurowy, pokruszony 2.0 szt.
Dresing marchewkowy z ziołami:
-
Sok z marchwi 100.0 ml
-
Sól Do Smaku
-
Pasztet:
- Soczewicę przepłucz pod bieżącą wodą. Gotuj do całkowitej miękkości z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
- Na oleju podsmaż starte na grubej tarce warzywa. Dodaj czosnek, Primerbę, pastę curry, pomidory i przyprawy.
- Do przestudzonego farszu dodaj jaja, soczewicę i wymieszaj. Masa nie powinna być zbyt sucha.
- Przełóż do foremki wyłożonej pergaminem i piecz przez 30 minut w temperaturze 130°C, a następnie 10 minut w temperaturze 160°C tak, by pasztet się zrumienił.
-
Piklowane warzywa:
- Warzywa pokrój w dowolny sposób.
- Połącz z marynatą. Każde warzywo zamarynuj oddzielnie tak, by warzywa nie zabarwiły się od siebie.
- Zagotuj i pozostaw na minimum jedną dobę.
-
Marynata do warzyw:
- Połącz wszystkie składniki marynaty.
-
Dresing marchewkowy z ziołami:
- Majonez wymieszaj z sokiem z marchwi i z Primerbą.
-
Podanie:
- Zimny pasztet wyporcjuj. Podawaj z piklowanymi warzywami i dresingiem.