Pappardelle zapiekane z ratatouille, salami, oliwkami i mozzarellą

Składniki
Pappardelle zapiekane z ratatouille, salami, oliwkami i mozzarellą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł564.4
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Pappardelle All'uovo (Szeroka wstążka, makaron jajeczny) Knorr Professional 2 kg
/g
750.0 g
0%

Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Cebula, kostka
/g
200.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/g
30.0 g
0%
Pieczarki, pokrojone w plasterki
/g
200.0 g
0%
Oliwki zielone
/g
200.0 g
0%
Salami
/g
100.0 g
0%
Ratatouille Mieszanka warzywna Knorr Professional 2,5 kg
/g
750.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Podanie
Bazylia świeża
/g
20.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Ser mozarella
/g
200.0 g
0%
Ser żółty mozarella lub cheddar
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Oliwa 50.0 ml
-
Cebula, kostka 200.0 g
-
Czosnek, posiekany 30.0 g
-
Pieczarki, pokrojone w plasterki 200.0 g
-
Oliwki zielone 200.0 g
-
Salami 100.0 g
Podanie
-
Bazylia świeża 20.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
Ser mozarella 200.0 g
-
Ser żółty mozarella lub cheddar 100.0 g
-
Wykonanie
- Pappardelle ugotuj al dente.
- Na oliwie zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki i chwilę zasmażaj.
- Następnie dodaj oliwki, salami i Ratatouille, całość zagotuj, dodaj połowę posiekanej bazylii, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
-
Podanie
- Makaron Pappardelle wymieszaj z przygotowanymi składnikami i żółtą mozzarellą.
- Całość ułóż w naczyniu, na górę połóż plastry mozzarelli z zalewy i zapiekaj przez kilka minut.
- Danie podawaj w naczyniu od zapiekania, udekorowane listkami pozostałej bazylii