1. Dodatki

    • Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
    • Mak ugotuj, odsącz i przesmaż na maśle.
    • Przygotuj z cukru ciemnozłoty karmel i wylej go na pergamin. Zastygnięty karmel zmiksuj na kryształki.
    • Morele gotuj w winie i miodzie przez kilka minut, na koniec dodaj orzechy.
  2. Makaron

    • Pappardelle ugotuj w wodzie z mlekiem.

  3. Sos waniliowy

    • Mus waniliowy podgrzej, dodaj ciepły makaron, rodzynki i mak. Całość wymieszaj.

  4. Podanie

    • Na talerzu ułóż makaron, morele i lody. Całość udekoruj miętą.

+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.