Pappardelle z krewetkami i suszonymi pomidorami
Suszone pomidory dodają daniu doskonały smak i aromat. Tradycyjnie włosi suszyli pomidory na dachach, tak by mieszkańcy mogli cieszyć się ich smakiem zimą.

Składniki
Pappardelle z krewetkami i suszonymi pomidorami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Pappardelle
Pappardelle All'uovo (Szeroka wstążka, makaron jajeczny) Knorr Professional 2 kg
/g
900.0 g
0%

Oliwa z oliwek
/ml
60.0 ml
0%
Cebula
/g
250.0 g
0%
Czosnek
/g
50.0 g
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
400.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Krewetki (16-20) 50 Szt.
/
0.0
0%
Wino białe wytrawne
/ml
350.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
0.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Pietruszka zielona
/g
50.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Pieprz czarny mielony, rozgnieciony
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Pappardelle
-
Oliwa z oliwek 60.0 ml
-
Cebula 250.0 g
-
Czosnek 50.0 g
-
Krewetki (16-20) 50 Szt.
-
Wino białe wytrawne 350.0 ml
-
Pietruszka zielona 50.0 g
-
Sól
-
Pieprz czarny mielony, rozgnieciony
-
Pappardelle
- Na oliwie delikatnie zeszklij pokrojoną w piórka cebulę z plasterkami czosnku.
- Dodaj rozmrożone i oczyszczone krewetki, pokrojone w paski suszone pomidory i Primerbę tymiankową, delikatnie podsmaż.
- Podlej winem i chwilę gotuj.
- Makaron ugotuj al dente. Połącz z podsmażonymi składnikami.
- Całość wzbogać olejem z suszonych pomidorów i pokrojoną natką pietruszki.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.