Pappardelle z łososiem wędzonym i mascarpone
Lekkie i smaczne danie według przepisu Stefano Cusari.

Składniki
Sos
-
Szalotka 100.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Papryka peperoni 20.0 g
-
Koper włoski 300.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 400.0 ml
-
Łosoś wędzony 500.0 g
-
Sól
Makaron
Podanie
-
Ser Mascarpone 250.0 g
-
Sos
- Szalotkę pokrój w piórka i zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną papryczkę pepperoni i koper pokrojony w piórka, szklij przez chwilę.
- Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i zagotuj.
- Po chwili dodaj łososia pokrojonego w cienkie paski i Primerbę.
- Całość zagotuj, zestaw z palnika i dopraw do smaku.
-
Makaron
- W trakcie przygotowywania potrawy ugotuj makaron Pappardelle, odcedź i nie płucz.
- Gorący makaron dodaj do sosu i wymieszaj.
-
Podanie
- Podawaj w głębokich talerzach, a na każdą porcję nałóż łyżeczkę serka mascarpone wymieszanego z Primerbą czerwone pesto.