Pappardelle z łososiem wędzonym i mascarpone | Unilever Food Solutions
+

Sos

  • Szalotka 100 g
  • Masło 50 g
  • Papryka peperoni 20 g
  • Koper włoski 300 g
  • Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 400 ml
  • Łosoś wędzony 500 g
  • Sól

Makaron

Podanie

  1. Sos

    • Szalotkę pokrój w piórka i zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną papryczkę pepperoni i koper pokrojony w piórka, szklij przez chwilę.
    • Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 15% i zagotuj.
    • Po chwili dodaj łososia pokrojonego w cienkie paski i Primerbę.
    • Całość zagotuj, zestaw z palnika i dopraw do smaku.
  2. Makaron

    • W trakcie przygotowywania potrawy ugotuj makaron Pappardelle, odcedź i nie płucz.
    • Gorący makaron dodaj do sosu i wymieszaj.
  3. Podanie

    • Podawaj w głębokich talerzach, a na każdą porcję nałóż łyżeczkę serka mascarpone wymieszanego z Primerbą czerwone pesto.