Panna cotta czekoladowa
Prosty i szybki deser, którego smak można wzbogacić chilli lub ulubionym likierem.

Składniki
Panna cotta czekoladowa
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Deser
Czekolada gorzka
/g
100.0 g
0%
Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg
/g
200.0 g
0%

Mleko
/ml
500.0 ml
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
500.0 ml
0%
Podanie
Maliny
/g
100.0 g
0%
Borówki
/g
100.0 g
0%
Truskawki
/g
100.0 g
0%
Jeżyny
/g
100.0 g
0%
Polewa z owoców leśnych Carte d'Or 1kg
/g
100.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Deser
-
Czekolada gorzka 100.0 g
-
Mleko 500.0 ml
-
"Śmietanka" roślinna 30% 500.0 ml
Podanie
-
Maliny 100.0 g
-
Borówki 100.0 g
-
Truskawki 100.0 g
-
Jeżyny 100.0 g
-
Deser
- Czekoladę rozpuść na kąpieli wodnej, dodaj trochę gorącego mleka i wymieszaj na jednolitą masę.
- Mleko zagotuj i odstaw, dodaj Panna Cottę i wymieszaj, dodaj rozpuszczoną czekoladę i ponownie dokładnie wymieszaj.
- Następnie dodaj Ramę Cremefine Profi 31%, wymieszaj i przelej do jednoporcyjnych naczyń silikonowych.
- Odstaw do wystygnięcia.
-
Podanie
- Porcję panna cotty wyłóż na talerz, podawaj ze świeżymi owocami i polewą z owoców leśnych.