+

Paella

  1. Paella

    • Zagotuj wodę i dodaj Esencję bulionu rybnego, przykryj i odstaw, aby bulion był gorący.
    • Do wina dodaj szafran i odstaw.
    • Na oliwie obsmaż krewetki do uzyskania czerwonego koloru, zdejmij z patelni.
    • Na oliwie od smażenia krewetek zeszklij cebulę i czosnek, dodaj ryż i smaż przez kilka minut mieszając. Wlej wino z szafranem, redukuj przez kilka minut, dodaj pomidory i paprykę pokrojoną w kostkę.
    • Całość przełóż do blachy G/N 1/1 o wysokości 10 cm.
    • Zalej wcześniej przygotowanym bulionem rybnym, wymieszaj i przykryj.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do 130⁰C na pieczenie, po 15 minutach wymieszaj.
    • Dodaj mule, wongole i krążki kalmarów, delikatnie wymieszaj, przykryj i wstaw do pieca na kolejne 10 minut.
    • Po tym czasie ryż powinien być prawie miękki, na koniec dodaj zielony groszek, obsmażone wcześniej krewetki i posiekaną natkę pietruszki.
    • Wstaw jeszcze na 5 minut do pieca.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto