Ozorek wołowy na chrupkich warzywach z makaronem chow mein

Składniki
Ozorek wołowy na chrupkich warzywach z makaronem chow mein
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł356.29
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Solanka
Woda
/l
3.0 l
0%
Peklosól
/g
400.0 g
0%
Cukier
/g
40.0 g
0%
Ozór wołowy
/g
1500.0 g
0%
Wywar
Woda
/l
3.0 l
0%
Anyż gwiazdki
/g
4.0 g
0%
Goździki
/g
1.0 g
0%
Imbir
/g
50.0 g
0%
Cebula
/g
200.0 g
0%
Sól
/g
15.0 g
0%
Pieprz czarny, ziarnisty
/g
1.0 g
0%
Sos
Olej sezamowy
/ml
30.0 ml
0%
Imbir
/g
50.0 g
0%
Czosnek
/g
60.0 g
0%
Woda
/ml
600.0 ml
0%
Cukier brązowy
/g
50.0 g
0%
Ocet ryżowy
/ml
40.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/g
60.0 g
0%

Skrobia kukurydziana
/g
15.0 g
0%
Marchew
/g
200.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
120.0 g
0%
Groszek cukrowy
/g
120.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
120.0 g
0%
Boczniaki
/g
120.0 g
0%
Brokuły
/g
120.0 g
0%
Papryka chili świeża
/g
30.0 g
0%
Podanie
Makaron chow mein
/g
500.0 g
0%
Sezam biały
/g
20.0 g
0%
Kiełki fasoli mung
/g
50.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Solanka
-
Woda 3.0 l
-
Peklosól 400.0 g
-
Cukier 40.0 g
-
Ozór wołowy 1500.0 g
Wywar
-
Woda 3.0 l
-
Anyż gwiazdki 4.0 g
-
Goździki 1.0 g
-
Imbir 50.0 g
-
Cebula 200.0 g
-
Sól 15.0 g
-
Pieprz czarny, ziarnisty 1.0 g
Sos
-
Olej sezamowy 30.0 ml
-
Imbir 50.0 g
-
Czosnek 60.0 g
-
Woda 600.0 ml
-
Cukier brązowy 50.0 g
-
Ocet ryżowy 40.0 ml
-
Skrobia kukurydziana 15.0 g
-
Marchew 200.0 g
-
Cebula czerwona 120.0 g
-
Groszek cukrowy 120.0 g
-
Papryka czerwona 120.0 g
-
Boczniaki 120.0 g
-
Brokuły 120.0 g
-
Papryka chili świeża 30.0 g
Podanie
-
Makaron chow mein 500.0 g
-
Sezam biały 20.0 g
-
Kiełki fasoli mung 50.0 g
-
Kolendra świeża 20.0 g
-
Solanka
- Z wody, soli i cukru przygotuj solankę, włóż do niej ozory na 3-4 dni.
-
Wywar
- Do gorącej wody włóż przyprawy, ozór i zrumienioną cebulę. Gotuj do miękkości.- Ugotowany ozór włóż do wody z lodem, a następnie oczyść.
-
Sos
- Na połowie oleju sezamowego zeszklij posiekany czosnek z imbirem, wlej wodę, dodaj cukier, ocet, sos sojowy Ketjap Manis i sos pieczeniowy.
- Gotuj przez kilka minut, na koniec zagęść skrobią kukurydzianą i odstaw.
- Na pozostałym oleju kolejno zasmaż pokrojoną cebulę, marchew, paprykę, groszek cukrowy, boczniaki, brokuły, chili i połącz z sosem.
- Na koniec dodaj ozór pokrojony w cienkie plasterki i wymieszaj.
-
Podanie
- Makaron chow mein ugotuj, a następnie połącz z sosem z warzywami i ozorkiem, posyp kiełkami fasoli, przyrumienionym sezamem i kolendrą.