Osso Buco
Włoski przysmak rodem z Mediolanu. Charakterystycznym elementem tego dania jest kość ze szpikiem, który – wytapiając się podczas gotowania – nadaje potrawie niezwykły smak i aromat.

Składniki
Osso Buco
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Mieszanka warzyw (seler, cebula, marchew)
/g
500.0 g
0%
Oliwa z oliwek
/ml
40.0 ml
0%
Masło
/g
40.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
300.0 ml
0%
Gicz cielęca
Gicz cielęca
/kg
2.0 kg
0%
Oregano świeże
/cu
10.0 cu
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/kg
11.7 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Bulion cielęcy
/l
1.0 l
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Mieszanka warzyw (seler, cebula, marchew) 500.0 g
-
Oliwa z oliwek 40.0 ml
-
Masło 40.0 g
-
Wino białe wytrawne 300.0 ml
Gicz cielęca
-
Gicz cielęca 2.0 kg
-
Oregano świeże 10.0 cu
-
Bulion cielęcy 1.0 l
-
Przyprawy (sól i pieprz)
-
Sos
- Mieszankę warzyw pokrój w kostkę,podsmaż na oliwie z oliwek i maśle.
- Dodaj białe wino i zredukuj.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Gicz cielęca
- W osobnym rondlu, na oliwie z oliwek, zarumień wyporcjowaną gicz cielęcą.
- Podsmażone kawałki giczy (każda porcja osobno) włóż do worka wacum do gotowania.
- Do każdej torebki dodaj gałązkę oregano, Tomato Pronto, podsmażone warzywa oraz bulion cielęcy.
- Zamknij próżniowo i gotuj na parze przez 1,5 godziny lub do miękkości.
-
Podanie
- Aromatyczną gicz posyp obficie gremolatą, przygotowaną z wymieszanej skórki z cytryny i natki pietruszki.