Orientalne pierogi z kaczki/ sos Teriyaki/ warzywa

Składniki
Orientalne pierogi z kaczki/ sos Teriyaki/ warzywa
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł672.49
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Nadzienie
Udko z kaczki
/kg
1.4 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
15.0 g
0%

Marchew
/g
300.0 g
0%
Cukinia
/g
250.0 g
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Masło
/g
100.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Ciasto
Mąka pszenna
/kg
1.0 kg
0%
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Dodatki
Marchew
/g
500.0 g
0%
Szparagi białe
/g
400.0 g
0%
Seler naciowy
/g
250.0 g
0%
Szalotka
/g
200.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Sezam
/g
5.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Nadzienie
-
Udko z kaczki 1.4 kg
-
Marchew 300.0 g
-
Cukinia 250.0 g
-
Olej 20.0 ml
-
Masło 100.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
Ciasto
-
Mąka pszenna 1.0 kg
-
Woda 500.0 ml
-
Olej 30.0 ml
-
Sól do smaku
Dodatki
-
Marchew 500.0 g
-
Szparagi białe 400.0 g
-
Seler naciowy 250.0 g
-
Szalotka 200.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Sól do smaku
-
Sezam 5.0 g
-
Nadzienie
- Udka z kaczki przypraw Delikatem, pozostaw na dobę do zamarynowania.
- Piecz do miękkości w niskiej temp. około 100 - 110°C.
- Upieczone mięso oddziel od kości i zmiel.
- Marchew i cukinię podsmaż na oleju, połącz ze zmielonym mięsem, dodaj rozpuszczone masło, dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Ciasto
- Mąkę połącz z gorącą wodą, olejem i solą.
- Ciasto wyrób i odstaw pod przykryciem na 1 godzinę do lodówki.
- Rozwałkuj, wytnij kółka, nałóż nadzienie, zwiń pierogi i ugotuj w osolonej wodzie.
-
Dodatki
- Warzywa obierz, pokrój dowolnie, zblanszuj, podsmaż na patelni i dopraw solą.
- Na oddzielną patelnię wlej porcję sosu Teriyaki, dodaj pierogi i delikatnie obsmażaj do momentu, aż sos osiągnie konsystencję syropu.
- Pierogi podawaj z warzywami, całość posyp upalonym sezamem.