Nova Pavlova

Składniki
Nova Pavlova
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Beza
Białko jajka
/g
50.0 g
0%
Cukier puder
/g
50.0 g
0%
Cukier
/g
50.0 g
0%
Krem waniliowy
Cukier puder
/g
100.0 g
0%
Żelatyna, w płatkach
/szt.
4.0 szt.
0%
Laska wanilii
/szt.
1.0 szt.
0%
Śmietanka 30%
/l
1.0 l
0%
Dekoracja
Frużelina truskawkowa
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Maliny (świeże)
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Ciastko maślane
/szt.
1.0 szt.
0%
Cukier dekoracyjny
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Swieże Zioła (Do Dekoracji)
/
0.0
0%
Sorbet Malinowy Carte d'Or
/porcja
1.0 porcja
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Beza
-
Białko jajka 50.0 g
-
Cukier puder 50.0 g
-
Cukier 50.0 g
Krem waniliowy
-
Cukier puder 100.0 g
-
Żelatyna, w płatkach 4.0 szt.
-
Laska wanilii 1.0 szt.
-
Śmietanka 30% 1.0 l
Dekoracja
-
Frużelina truskawkowa
-
Maliny (świeże)
-
Ciastko maślane 1.0 szt.
-
Cukier dekoracyjny
-
Swieże Zioła (Do Dekoracji)
-
Sorbet Malinowy Carte d'Or 1.0 porcja
-
Beza
- Białka połącz z cukrem, mieszając podgrzej w kąpieli wodnej do temp.50°C.
- Następnie masę ubij mikserem do uzyskania sztywnej piany dodając w między czasie porcjami cukier puder.
- Wystudzoną pianę za pomocą rękawa cukierniczego wyporcjuj na blachę tworząc długie wałeczki.
- Bezę susz w 60°C przez 2 godziny w piecu (z wyłączonym obiegiem).
-
Krem waniliowy
- Zagotuj śmietankę, cukier i wanilię.
- Potem dodaj wcześniej namoczoną żelatynę i odstaw do lodówki na 24 godziny.
- Po tym czasie ubij masę z odrobiną świeżej śmietanki do konsystencji bitej śmietany.
-
Dekoracja
- Umieść frużelinę truskawkową na dnie pucharka do lodów.
- Dodaj świeże owoce, a na to połóż ciastko.
- Następnie dodaj porcję sorbetu truskawkowego Carte d’Or.
- Za pomocą rękawa cukierniczego, w około sorbetu, wyciśnij krem waniliowy w kształt stożków.
- Całość udekoruj wałeczkami z bezy, ziołami i dekoracyjnym cukrem.