Naleśniki biszkoptowe – pancakes
Naleśniki, które pokocha każdy - dziecko i dorosły!

Składniki
Naleśniki biszkoptowe – pancakes
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł37.82
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto
Mąka pszenna
/g
300.0 g
0%
Proszek do pieczenia
/g
8.0 g
0%
Mleko
/ml
300.0 ml
0%
Jaja
/szt.
1.0 szt.
0%
Kefir
/ml
200.0 ml
0%
Masło
/g
100.0 g
0%
Cukier
/g
40.0 g
0%
Podanie
Cukier puder
/g
60.0 g
0%
Konfitura malinowa
/g
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto
-
Mąka pszenna 300.0 g
-
Proszek do pieczenia 8.0 g
-
Mleko 300.0 ml
-
Jaja 1.0 szt.
-
Kefir 200.0 ml
-
Masło 100.0 g
-
Cukier 40.0 g
Podanie
-
Cukier puder 60.0 g
-
Konfitura malinowa 300.0 g
-
Ciasto
- Mąkę przesiej z proszkiem.
- W głębokim naczyniu dokładnie wymieszaj mleko, żółtka, kefir, roztopione masło, cukier.
- Powoli wsyp mąkę, ciągle mieszając, aż składniki dokładnie się połączą.
- Na końcu dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
- Blachę teflonową typu G/N do naleśników posmaruj tłuszczem, w każde wgłębienie wlej porcję ciasta i ponownie spryskaj.
-
Pieczenie
- Włóż do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na 5 minut.
- Naleśniki układaj w porcelanowej G/N spodem do góry.
-
Podanie
- Podawaj z cukrem pudrem i konfiturą malinową.