Naleśniki biszkoptowe – pancakes
Naleśniki, które pokocha każdy - dziecko i dorosły!

Składniki
Ciasto
-
Mąka pszenna 300 g
-
Proszek do pieczenia 8 g
-
Mleko 300 ml
-
Jaja 1 cu
-
Kefir 200 ml
-
Cukier 40 g
Podanie
-
Cukier puder 60 g
-
Konfitura malinowa 300 g
Przygotowanie
-
Ciasto
- Mąkę przesiej z proszkiem.
- W głębokim naczyniu dokładnie wymieszaj mleko, żółtka, kefir, roztopioną Ramę i cukier.
- Powoli wsyp mąkę, ciągle mieszając, aż składniki dokładnie się połączą.
- Na końcu dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
- Blachę teflonową typu G/N do naleśników cienko spryskaj Ramą Combi Profi, w każde wgłębienie wlej porcję ciasta i ponownie spryskaj.
-
Pieczenie
- Włóż do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na 5 minut.
- Naleśniki układaj w porcelanowej G/N spodem do góry.
-
Podanie
- Podawaj z cukrem pudrem i konfiturą malinową.