+

Ciasto

  • Mąka pszenna 300 g
  • Proszek do pieczenia 8 g
  • Mleko 300 ml
  • Jaja 1 cu
  • Kefir 200 ml
  • Cukier 40 g

Podanie

  • Cukier puder 60 g
  • Konfitura malinowa 300 g
  1. Ciasto

    • Mąkę przesiej z proszkiem.
    • W głębokim naczyniu dokładnie wymieszaj mleko, żółtka, kefir, roztopioną Ramę i cukier.
    • Powoli wsyp mąkę, ciągle mieszając, aż składniki dokładnie się połączą.
    • Na końcu dodaj ubite białko i delikatnie wymieszaj.
    • Blachę teflonową typu G/N do naleśników cienko spryskaj Ramą Combi Profi, w każde wgłębienie wlej porcję ciasta i ponownie spryskaj.
  2. Pieczenie

    • Włóż do pieca nagrzanego do temperatury 190⁰C na 5 minut.
    • Naleśniki układaj w porcelanowej G/N spodem do góry.
  3. Podanie

    • Podawaj z cukrem pudrem i konfiturą malinową.