Mus waniliowy z truskawkami w kruchych babeczkach
Ciasteczka możesz kupić gotowe, a truskawki można zastąpić innymi sezonowymi owocami.

Składniki
Ciasto
-
Mąka pszenna, typ 500 500 g
-
Jaja 1 cu
-
szczypta soli
-
Cukier puder 100 g
Mus
Dekoracja
-
Truskawki do dekoracji
Przygotowanie
-
Ciasto
- Połącz wszystkie składniki ciasta, pozostaw około 50 gramów mąki do podsypania ciasta podczas wałkowania.
- Ciasto włóż do lodówki by się schłodziło, rozwałkuj na grubość około 5 mm, wykrawaj kółka i umieść je w małych foremkach do pieczenia ciasteczek. Dno ciasta nakłuj widelcem by ciasto nie rosło.
- Całość piecz w temperaturze 180⁰C do momentu uzyskania złotego koloru na brzegach.
-
Mus
- Mus waniliowy ubij, konsystencja zbliżona do bitej śmietany. Przy pomocy tuby cukierniczej mus wyporcjuj na upieczonych babeczkach.
-
Dekoracja
- Udekoruj plasterkami truskawek.